Wordt het beven of kom ik tot leven op dag 7?

Dag 7 = woensdag 3 augustus. Ik sta om 6.10 uur op, want ik ga weer een rondje hardlopen voor het werk. Toen IMG_6230ik gisteravond naar de weersvoorspelling keek, leek het petweer te worden. Maar op dit moment is het droog en 18 graden. Dus niet langer twijfelen, kleren aan en gaan zonder banaan. Met appel, dat dan weer wel. De eerste twee kilometer heb ik weer wat zware benen, maar daarna gaat het goed. Ik besluit dus om mijn intervaltraining af te werken, maar wel iets aangepast ten opzichte van normaal. Ik loop 5 series waarin ik 200 meter versnel, 100 meter dribbel, nog een keer 200 meter versnel en dan 500 meter in een rustig tempo loop. Ik loop een rondje door het buitengebied en langs kinderboerderij Dondertman voor koffie en gebak. Maar ik heb pech, om 07.00 uur ’s ochtends zijn ze nog niet geopend 🙂


De laatste twee kilometer begint het een beetje te sputteren, maar dat loopt wel lekker, want het is benauwd buiten. Met een kop als een tomaat (toepasselijk, die mag ik eten :-)) neem ik dus mijn Aloë Vera: 120 ml met dichtgeknepen neus. Lekkere aardbei er achteraan en het is weer gelukt. Ach, het stelt ook niet zoveel voor.

Na het douchen ga ik weer als een razende shaken in de keuken. Voor mijn lunch op het werk maak ik de shake met bosbessen. En nu thuis maak ik een shake met bramen (brummels zoals op het bakje uit de diepvries staat, bedankt nog mam!) en een theelepel cacaopoeder. Lekker hoorrrrr!

FullSizeRender-13
Ik ben deze ochtend lekker druk op het werk, maar ik ben alleen op kantoor. Beetje saai dus (geen aquarium en vissenacts), maar zo schiet ik wel mooi op. Deze morgen heb ik wel meer honger dan gisteren, maar dat kan wel door het hardlopen komen. Ik ‘snack’ om half 11 mijn glas water met vezels en een kiwi. Maar ik heb nog wel trek. Dus maar veel thee en water drinken en om half 1 mijn bosbessenshake. Na de lunch heb ik een afspraak buiten de deur en rond 15.00 uur ben ik terug. En dan heb ik HONGER! Gelukkig heb ik nog een appel en mijn bakje rauwkost voor de rest van de middag. Dat red ik wel.

Inmiddels zijn op kantoor de echte bouwwerkzaamheden achter de rug en zijn de schilders aan het werk. Die hebben minder lawaai, dus ik laat de kantoordeur open staan. En dat is wel lachen deze middag. Ik hoor een discussie of Robin Williams en Robbie Williams broers zijn. Ze zijn beide dood volgens de ene schilder. De ander twijfelt. Neeeee hoooooor, so dooooooood as ’n pier (met mooi Enschedees accent, waarbij de z altijd als een s wordt uitgesproken :-)). Even later moeten ze wat spullen kwijt. “Oh, dat kan wel even bij dat meisje op het kantoor staan”. Meisje! Ik ben een meisje met mijn 32 jaar. Kijk, dat hoor ik graag :-). Verder hebben de bouwvakkers en schilders behoorlijk gevarieerde muziek op staan. Eerst hoor ik de Lambada en even later “Ik zag niks, want ik mos pissen” van Normaal. Ik bedenk me dat ik de afgelopen dagen dan wel heel vaak ‘niks’ heb gezien, want ik zit vaker wel op de wc, dan niet met al dat water drinken…

Aan alle leuke werkdagen komt een einde, dus ook aan deze. Ik pik op de terugweg Harm op bij TV Oost en dan thuis aan de slag. Harm is wat huiverig wat er FullSizeRender-14deze keer weer op tafel komt, maar ook dit is “best binnen te houden”. Ik presenteer u het volgende (waarbij u zich vooral NIET moet laten afleiden door Mikkie die haar dagelijkse act als zwervende zwaan weer vakkundig uitvoert. Ik zei dus NIET laten afleiden): drie kleuren quinoa met gewokte aubergine, rode puntpaprika en gegrilde kipfilet, op smaak gebracht met groene pesto, bijgestaan door een salade van romaine sla (keertje uitgeprobeerd, maar ik proef geen verschil met gewone kropsla), tomaten, komkommer op smaak gebracht door een dressing van olijfolie en balsamicoazijn. Nog steeds geen Michelin-ster op de deur en ook Jonnie Boer heeft nog niet gebeld. Ik snap er niets van, heeft zeker mijn nummer niet.

Daarna volgt nog een avondje vergaderen, maar wel een gezellige vergadering: de organisatie van Löp wah lös. Dus er vliegt van alles over tafel: inschrijvingen, sponsoren, vrijwilligers, draaiboek, parcours, speaker en ga zo maar door. Daarnaast vliegen er ook lekkere koekjes over tafel, maar die laat ik aan mijn neus voorbij gaan. Een appeltje met kaneel en wat snoeptomaatjes dan maar.
FullSizeRender-12
En op het einde van deze avond: KOMKOMMERTIJD! En nu bedtijd 🙂

Houd vol mensen: u hoeft nog maar 2 dagen! Het is niet makkelijk, maar probeer niet op te geven en blijf de stukjes lezen.

Tot morgen!