Ook dag 9 viel me niet tegen!

Tijdens de C9-kuur heb ik trouw iedere dag een verslagje getypt hoe de dag ging, maar gisteravond aan het einde van dag 9 had ik daar even geen zin meer in. Dus bij deze alsnog, want ik snap dat u helemaal niets wilt missen, de hele dag al doelloos door het huis loopt en al 1000 keer op ‘Pagina verversen’ hebt gedrukt.

Dag 9: vrijdag 5 augustus. Op dag 9 is het weer tijd om te meten en te wegen. Dus: meetlint erbij en alles opmeten. Daarna de weegschaal op en een vreugdedansje doen! Ik ben blij en tevreden met de resultaten. Die deel ik alleen nog niet. Ik zet ze in mijn samenvatting van de C9-kuur, die nog volgt. Ja, wat een spanning hè mensen. Ik creëer cliffhangers waar Jef Alberts, Ludo Sanders en de makers van Goede Tijden Slechte Tijden jaloers op worden.

Ik ga deze vrijdagmorgen niet hardlopen voor het werk,  want ik heb ’s avonds een mountainbikedate. Dus deze keer rustig in de weer met de blender om mijn laatste shakes te maken. Ik maak een appelshake voor ’s ochtends en een bosbessenshake voor ’s middags. Het lijkt alsof ik te weinig poeder heb voor mijn shakes, dus ik doe twee keer een halve schep. ’s Avonds laat kom ik erachter dat ik het boekje net niet helemaal goed heb gelezen, want op de laatste dag neem je de shake alleen in de ochtend en is het de bedoeling dat je weer normaal luncht. Oeps, niet opgelet. De Aloë Vera gel is nog niet helemaal op, dus ik laat nog wat over voor zaterdagmorgen. Kun je nagaan: ga ik geheel vrijwillig zaterdagmorgen ook nog een glas opdrinken. #nietomdathetmoet #maaromdathetkan.

Goed: op naar Enschede! Vandaag minder last van een rammelende maag. Op het programma vandaag: financiën op orde, begroting maken, teksten voor de nieuwe website schrijven, bezig met een vacaturetekst, subsidieplan opstellen en Marieke uitzwaaien die vanaf vandaag 3 weken vakantie heeft. En dat afgewisseld met kopjes thee, heel veel water, mijn laatste ‘snack’, een shake, kiwi, bakje rauwkost en een peer. Ik ploeter en pruts nog tot half 5 door en dan vind ik het mooi geweest voor mijn ‘vrije dag’.

FullSizeRender-22Thuis eerst even de ijverige huisvrouw uitgehangen en wat was opgevouwen. Daarna weer aan de slag om mijn Michelin-ster te verdienen. Ondertussen heeft ook Jonnie Boer nog steeds niet gebeld. Dus als Jonnie Boer niet naar mij toe komt, kom ik wel naar Jonnie Boer toe. Ik ben de moeilijkste niet tenslotte. Dus ik gooi Shichimi FullSizeRender-20Togarashi kruiden op mijn stukje zalm. Kruiden van Jonnie Boer. Hij zat namelijk niet zelf in het blikje. Maar dat had u ook al wel bedacht denk ik.

Goed: eten dus. Deze keer ook een zelf bedacht recept. Improviseren kun je leren. Dus hier komt ie: drie kleuren quinoa met gewokte aubergine, groene paprika, sjalotjes en tomaat. Met een lekker stukje zalm met die kruiden met die moeilijke naam. En wat peterselie, want dat staat zo leuk.

IMG_6324En dan pak ik mijn mountainbike en ga ik richting André. Want er staat dus een ware mountainbikezweetdate op het programma. Een ATB-topper, (@andrewelgraven) die op pad gaat met twee hardloopsters (@sam_schrijft en uw blogtypmiep) Als dat maar goed gaat….Voor de zekerheid heb ik in een plastic zakje wat gedroogde abrikozen en vijgen mee, mocht de energie op gaan onderweg. André heeft een route uitgestippeld richting het ATB-parcours van Rijssen via zoveel mogelijk zandweggetjes. Onderweg krijgen we wat tips en tricks van André. Sturen, op tijd terug schakelen, wanneer weer bijschakelen, wanneer wel staan, wanneer niet, ellebogen naar binnen als het stuur begint te zwabberen, vooruit kijken en niet naar je voorwiel koekeloeren. Ik kan er nog veel meer over vertellen, maar André heeft er een leuk filmpje over gemaakt en dat zegt genoeg over hoe leuk het was. Want dat was het zeker! Mooi scheuren, heel veel bochtjes en heuveltjes: tof!

Dus sluit ik dag 9 af met een grote glimlach, want het laatste kwartiertje was de puf een beetje uit de benen, maar IMG_6316al met al valt het me helemaal niet tegen dat ik aan het einde van dag 9 nog vrolijk twee uur heb kunnen mountainbiken. Dus ik gooi er nog een Danoontje-Power-grapefruit-spierbal-selfie tegen aan en dan sluiten we de vrijdagavond en daarmee ook de C9-kuur af.

Morgen de afsluitende samenvatting over de Clean 9 kuur. Ik ben dol op onsamenhangende en niet-complete samenvattingen, dus die kunt u nu ook verwachten. Reuzespannend. Ik hoop dat u vannacht kunt slapen. Ik wel.

DOEI!

Tot morgen!