Olé, dit was dag 2

Vandaag ben ik eigenlijk vrij, maar ik moet nog wat dingen doen voor het werk vanuit huis. Maar eerst even naar Zwolle, om mijn telefoon op te halen. Want ik had weer eens als een ware Stef Stuntpiloot mijn telefoon vakkundig uit mijn handen laten vallen. Shit, scherm kapot. Maar goed, hij is weer FullSizeRender-2gefixt en opgehaald. Op de terugweg ergens tussen Zwolle en Raalte merk ik dat ik al aardig hongerig wordt. 9:15 uur geeft de klok in de auto aan. Mmm, dat wordt nog leuk vandaag. Ik ga even bij ma langs. Normaal gesproken betekent dat twee bakjes koffie en een koek(je). Vandaag aan de zelf meegebrachte thee. En joepie: moeders had lekker fruit in de koelkast staan, dus een bakje aardbeien en blauwe bessen als traktatie 🙂

Ik ga naar huis en bezig voor het werk. Vandaag heb ik duidelijk meer honger en een leger gevoel dan gisteren. Tegen half 12 heb ik het wel een beetje gehad. Ik zing het nog even uit en neem dan de tabletten, Aloë Vera gel en even later de shake. In het boekje van de C9 kuur staan wat tips hoe je de shake een beetje kunt opvrolijken. Gisteren heb ik de shake met water genomen, maar vandaag maak ik hem met amandelmelk en gooi ik er wat bevroren kersen bij in. Goed tegen de spierpijn staat in het boekje. Ik heb op FullSizeRender-3zich geen spierpijn, maar morgen staat er een lange duurloop op de planning, dus wat extra fruit lijkt me een goed plan! En eerlijk is eerlijk: ik vind hem nog lekker ook! Ik kom al lezende in het boekje erachter dat ik vanaf dag 3 ook ’s ochtends een shake mag. Hoera, wist ik niet! Dat is een meevaller. Want ik ga zaterdag dus op de Holterberg lopen en had al bedacht dat ik dan ’s ochtends wat meer groente en fruit zou gaan eten.  Maar dan kan ik de shake dus goed oppimpen. (terwijl ik dit typ, heb ik er nu al zin in…)

’s Middags rond ik de laatste dingen voor het werk af. Pfff, deze dag gaat wel een stukje minder. Een ‘einde van de ochtend-dip’ en een ‘einde van de middag-dip’ heb ik in elk geval. Op naar de supermarkt voor de wekelijkse boodschappen dan maar. Voordat ik na de winkel ga, eet ik even een appeltje, want anders koop ik de hele supermarkt op ben ik bang 😉

Zelfbeheersing – yes we can
Ik voel me net een zombie, terwijl ik in de supermarkt loop. Alsof ik een paar dagen te weinig slaap heb gehad, gecombineerd met een kater of zo. Bij de kassa kom ik er achter dat ik m’n portemonnee ben vergeten. Sukkel. Gelukkig heb ik nog een pinpasje in mijn telefoonhoes zitten. Ik loop de Aldi uit en daar zie ik een folder met Aloë Vera Staan. Nou ja, dat meende ik toch echt te lezen. Ik kijk nog een keer: er stond “Aldi Vers”. Nou ja. Euhm. De 1e twee letters van beide woorden komen overeen met Aloë Vera. Dat weinig eten doet toch iets met je hersens he, haha…

image

Bij de Appie ga ik verder. Chips. Chocolat chip cookies, Tony’s Chocolonely en ijs. Klinkt goed he, Harm kan los gaan deze week. Ik beschik ondanks mijn rammelende maag wel over zelfbeheersing kom ik achter, want ik sta zelfs nog vrijwillig in de rij bij de visboer om kibbeling mee te nemen voor Harm. Zo slecht heeft die jongen het niet he 😉

imageIk heb besloten vandaag wel iets meer te eten dan gisteren. “Gegrilde aubergine, gegrilde oranje paprika en gegrilde puntpaprika, op een bedje van rucola en bosui en weelderig versierd met stukjes komkommer en tomaat”. Zo staat het dan op de menukaart in een restaurant. Wij noemen het maar gewoon knienevoer (toch Linda?) 🙂

Het matig intensief bewegen houd ik me vandaag wel keurig aan. Boodschappen doen, boodschappen opruimen, stofzuigen. Best matig intensief, al kan ik me over de stof en kattenharen wel bovenmatig intensief opwinden, maar dat is wat anders 😉

Rond 21.00 uur neem ik nog mijn laatste portie Aloë Vera Gel van deze dag (vanaf morgen hoeft het alleen nog maar bij het ontbijt!). Ik heb inmiddels een prima strategie om dit op te drinken. Ik knijp mijn neus dicht, drink het rustig op en stop direct daarna een aardbei of kers in mijn mond. Het ziet er belachelijk uit, maar gelukkig zijn daar geen beelden van 🙂

Van de laatste portie Aloë Vera leef ik trouwens nog aardig op. Dus ondanks de ochtend- en middagdip valt het me nog mee. Deze twee dagen schijnen het zwaarst te zijn en die heb ik dus mooi gehad.

Olé, dit was dag twee!