Nog meer shakeplezier op dag 4


FullSizeRender-4
Dag 4: zondag 31 juli. Gisteren heb ik mezelf gemeten en gewogen. De eerstvolgende keer dat ik me ga wegen is op dag 6, maar ik heb steeds de neiging om deze morgen ook even te kijken. Maar ik beheers me. In het boekje staat wel dat je je vooral niet iedere dag moet wegen, omdat het gewicht soms kan verschillen en je misschien ontmoedigt wordt als je niet bent afgevallen. Dus vooruit, ik wacht netjes tot dinsdagochtend. Daarna volgt de gebruikelijke ochtendroutine, dus met m’n neus dichtgeknepen drink ik de Aloë Vera Gel op. Harm gaat gezellig vertellen dat hij de gel vindt lijken op vet wat je bij liposuctieoperaties (minstens 2x woordwaarde) ook ziet. He fijn, zo gaat het nog makkelijker 😉 Gelukkig heb ik daarna een lekkere shake uit het boekje met spinazie, bosbessen en 5 grote aardbeien. Maar ja, wat is groot he. Ik vond die aardbeien niet zo groot, dus ik doe er wel 6. De kleur ziet er trouwens niet uit, maar de smaak is gelukkig prima.

Voor ons geen lazy sunday. Harm gaat een rondje hardlopen met een collega. Ik wil wel iets doen, maar niet zo intensief als gisteren. Dus ik besluit een FullSizeRender-3stukje te gaan mountainbiken. Mountainbiken suggereert bergen. Maar die heb ik gisteren al meer dan genoeg gezien 🙂 Dus ik bedenk een rondje door de BeuseBERG en een klein stukje over de HolterBERG, met zo min mogelijk heuveltjes (snapt u het nog). Dat lukt aardig. Er staan flink wat plassen, dus er belandt een lading modder in mijn mond. Zand staat niet op de toegestane lijst met groenten en fruit, maar ik eet het toch maar tandenknarsend op.

We gaan deze morgen op kraamvisite bij René en Laura vanwege de geboorte van Luna. Ik ben vast de meest makkelijke visite die ze ooit gehad hebben. Twee kopjes warm water (ik had zelf mijn thee mee) en een glas koud water. En mijn zelf meegenomen appeltje. Kijk, zo willen wel meer mensen dat ik op visite kom 🙂

FullSizeRender-5

’s Middags eten we thuis. Terwijl in de oven een saucijzenbroodje van Harm opwarmt (damn, dat ruikt goed) maak ik de 2e shake van de dag. Deze keer met kaneel en een wilde perzik (ja, die perziken tegenwoordig zijn erg assertief, ze springen zo je blender uit). Lekkerrrrrr! Enige nadeel is de teleurstelling als ik hem op heb, want nu moet ik de hele middag weer wachten tot ik mag eten.

Deze dag heb ik voor het eerst wel zin in koffie. En pindakaas. Dus voor de afleiding maak ik maar een kan water met munt, citroen en framboos. Dan smaakt het nog ergens na (niet na pindakaas, dat is dan wel weer flauw). Deze middag ben ik nog wel wat hongerig, dus ik neem nog wat komkommer. En ik zit een beetje in dubio: zal ik om half 5 al met het eten beginnen? Nadeel is dat ik het eten dan al weer zo vroeg op heb. Ondertussen ben ik bezigFullSizeRender-2
voor Löp wah lös door bedrijven te mailen voor sponsoring (Heeft u zich al opgegeven? Nee? Snel doen! Check www.lopwahlos.nl)

Het eten koken stel ik nog uit tot ongeveer half 6 en dan ga ik los. Restaurant Gerritsen serveert u vandaag het volgende: vezelrijke zilvervliesrijst met gewokte garnalen, spinazie, champignons, sugarsnaps en paprika, op smaak gebracht met bieslook, oregano en lemon-pepper. Het is maar dat u het weet. Harm at met mij mee en zei “He, dit is best wel goed binnen te houden!” (dat is Harm’s manier om te zeggen dat het eigenlijk wel heel lekker is 🙂 
FullSizeRender-1

Alleen dan direct na het eten, dan heb ik altijd zin in een blokje chocola. En koffie. En een koekje. Dus de grootste strijd met mezelf is eigenlijk direct na het eten. Ook vandaag doe ik aan zelfbeheersing in het kwadraat en blijf ik overal keurig van af. Ik ga daarom even naar boven, een poging tot ‘strike a pose’. Maar dat duurde niet echt een poos, want ik was al snel klaar met strijken 🙂

Nu verheug ik me nog op een bakje avondfruit en dan sluiten we de zondag af zoals hij niet begon: als een lazy sunday….

FullSizeRender-4

 

Einde van ‘nog meer shakeplezier op dag 4’!

Tot morgen!