Mijn terugblik op negen dagen kuren. Of had het nog langer moeten duren?

Daar is ie dan. De samenvatting, der samenvattingen. Mijn eindblog over de Clean 9 – kuur, nadat ik hem, je raadt het, 9 dagen heb gevolgd. Vrijdagavond heb ik de kuur afgerond, dus inmiddels een weekendje ‘Aloë Vera gel’ vrij. Hoogste tijd voor een terugblik dus!
IMG_6372
Viel het me mee?
Ja. Eigenlijk kan ik na 9 dagen zeggen dat het me mee is gevallen. Ik had me voorbereid op een hongerige periode, maar dat was vooral de eerste twee dagen het geval. Moeite om ergens van af te blijven? Dat viel mij mee, maar ik IMG_6373weet van mezelf dat ik aardig gedisciplineerd kan zijn. Ik ga deze C9-kuur doen en dan doe ik hem ook goed. Bovendien verschilde het niet enorm van mijn normale eetpatroon. Ik eet anders ook veel groente en fruit en de recepten voor het avondeten vond ik lekker!

Wat viel me tegen?
De snack natuurlijk, haha. Wat nou snack… :-). In het boekje staat duidelijk aangegeven dat dag 1 en dag 2 relatief zwaar zijn, omdat je weinig calorieën binnen krijgt. Dag 1 had ik nog weinig last, maar dag 2 voelde ik me inderdaad wel erg leeg. Vooral ’s middags kwam er weinig uit mijn handen. Dus goed om te weten voor degene die de kuur ook ooit gaan doen: zorg dat je dan niet net een auditie bij ‘So you think you can dance’ op het programma heb staan, want I think you can fall on de grond dan.

De Aloë Vera Gel is een beetje vies. Maar of me dat echt tegen valt? Ik had ook niet verwacht dat het heel erg lekker was, want anders zouden we het allemaal allang drinken toch? Het is voor een goed doel denk ik dan maar. Verder staat in het boekje aangekondigd dat je je door de Aloë Vera gel ‘schoner’ voelt van binnen. Dat kan ik niet zo goed beamen, want hoe voelt dat dan, schoon van binnen? Ik voel me zeker wel fitter en mijn huid is wel een stuk gladder geworden door de Aloë Vera Gel.

IMG_6375

Kun je er bij blijven sporten?
Veel mensen waren benieuwd of ik het kon combineren met het sporten, omdat je toch duidelijk minder eet dan anders. In negen dagen tijd ben ik vijf keer gaan hardlopen (totaal 56 km), twee keer gaan mountainbiken (totaal 51,7 km) en had ik twee ‘rustdagen’. Voor mij viel het dus goed te combineren. Tuurlijk merkte ik het wel iets, ik was wat sneller licht in mijn hoofd en voelde met name in mijn benen wat minder pit. Maar het viel me zeker niet tegen. En van de 9 dagen, was ik er ook 7 aan het werk en dat was ook goed te doen.

 

 

De feiten
Zoals steeds te lezen was in mijn vorige blogs, meet je jezelf op dag 1, dag 3, dag 6 en dag 9. Daarbij meet je de omvang op een aantal plekken en ga je op de weegschaal staan. Hieronder de resultaten van deze meet- en weegsessies: het verschil tussen dag 9 en dag 1……

borst  – 2 cm
arm – 1 cm
taille – 7 cm
heupen – 3 cm
bovenbeen – 2 cm
kuit – 1cm
gewicht – 3,8 kg

Heb ik mijn doelen bereikt?

In het boekje is ruimte om drie doelen op te schrijven, die je wilt bereiken met deze C9-kuur. Ik had deze doelen opgeschreven:

  1. Drie tot  vier kilo kwijtraken. Check. Is gelukt! Met 3,8 kg ben ik zeer tevreden.
  2. Paar cm buikomvang minder. Check! Is gelukt en maar liefst 7 cm minder rondom de taille. Dat is meer dan ik had gehoopt van te voren. Heel fijn dat juist daar de meeste cm’s af zijn, want daar had ik een opgeblazen gevoel. Jammer dat er ook altijd iets van je borstomvang af gaat, daar had het dan wel mogen blijven zitten 😉
  3. Minder gedachteloos eten opeten. Check! Ook gelukt. Ik ben gek op eten, dus wilde nog weleens zonder op te letten gewoon eten wegkauwen, zonder te weten wat ik nu eigenlijk proef. Dit doel heb ik ook bereikt.

Wat heeft het me opgeleverd?
Behalve bijna 4 kg en 7 cm minder taille heeft het me ook nog andere dingen opgeleverd. Zoals ik bij het 3e doel al beschreef, ben ik wat bewuster gaan eten. Want als je maar weinig mag eten op een dag, kijk je er veel meer naar uit. Je proeft het beter en gaat ook een stuk rustiger eten. Je leest vaak dat je goed en langzaam op je eten moet kauwen, maar dat wil ik nog weleens vergeten. Want he, gewoon snel naar binnen proppen, twee keer kauwen #endoor. Maar ja, nu weet je dat je de rest van de avond niets meer gaat eten. Dus doe je er lang over. En ik ben er achtergekomen wat ik dan echt het meest mis. Dat was koffie, pindakaas en chocolade. Maar dan koffie eigenlijk niet op het werk, maar ’s avonds een bakkie na het eten. Op het werk ga ik dus ook minder koffie drinken, want zo lekker is die koffie toch niet…. Alles wat ik in die 9 dagen niet heb gemis, hoef ik dus ook niet zoveel meer te eten 🙂 Wees niet bang, ik verander niet in een konijn, dat alleen maar rauwkost eet hoor. Gebakjes, chips, wijn: ik blijf dat ook gerust nog eten/drinken.

Zou ik het een ander aanraden?

IMG_6374Heel afhankelijk van wat je wilt bereiken. Is het duur werd mij ook gevraagd. Ja, goedkoop is het niet. Je betaalt 120 euro. Maar ja, wat is duur? Wat betreft mijn gezondheid ben ik wel bereid om iets te investeren en me fitter te voelen. Ik vind uit eten gaan en roken ook erg duur en dat doe ik beide weinig (uit eten) en in z’n geheel niet (roken). Dus ach, dan vind ik het niet erg om hier mijn geld in te stoppen.

Maar of ik het dus aan zou raden, is afhankelijk wie het mij vraagt en wat je wil bereiken. Voor mij heeft het gedaan wat ik hoopte en ik denk dat ik deze boost even nodig was. Ik ben mijn ‘stresskilo’s’ van het laatste half jaar kwijt. Verder ben ik iemand die niet continu met capsules, supplementen, poeders en Aloë Vera Gel in de weer wil zijn. Maar het heeft mij wel redelijk verbaasd wat het heeft gedaan met mijn lichaam, al heb ik me ook erg netjes aan de handleiding gehouden (al zeg ik het zelf :-))

Goed. Al met al eigenlijk best een samenhangende samenvatting geworden. Goed om te weten dat ik dat ook kan 😉

Oh ja. Wat het me ook heeft opgeleverd: ik had wel lol aan het schrijven eigenlijk! Dus toch maar vaker doen. Sommigen opperde dat ik maar door moest gaan met de C9-kuur. Dat ga ik niet doen. Want dan is het geen C9-kuur meer ;). Ik zal eens nadenken over een ander onderwerp. Met iets minder updates, want iedere dag schrijven is nog wel een werkje. Kom er mooi laat mee in bed namelijk. Dus als iemand een suggestie heeft, laat maar weten. Geloof dat Boer Zoekt Vrouw binnenkort weer begint? 🙂

DOEI!