Je raadt het nie – want dit was alweer dag 3

Zaterdag. Dag 3. Dat betekent dat ik me volgens het boekje weer mag wegen en meten. Gevoelsmatig ben ik wel iets afgevallen, maar is dat ook echt zo? Er is maar 1 manier om daar achter te komen: huppatee de weegschaal op. 2,3 kg afgevallen, veel meer dan ik had verwacht! Nu snap ik ook wel dat de 1e twee dagen de zwaarste dagen zijn omdat je weinig eet en dat het daarna wat minder hard gaat met de kilo’s. Maar ik had gehoopt in elk geval 3 kg imagekwijt te raken tijdens deze kuur. Dat lijkt op deze manier wel te lukken en motiveert ook om de kuur netjes te blijven volgen.

Dus rennend en jubelend de trap af op weg naar mijn lievelingsonderdeel van deze kuur: Aloë Vera Gel! 🙂  120 ml in een glas. Neus dichtknijpen, Harm die mij uitlacht, nog een paar slokjes. Daarna een aardbei in de mond. Klaarrr! En wat fijn dat het vanaf vandaag maar 1x per dag moet. Makkie, heb ik dat vast gehad. Vanaf vandaag dus ook ’s ochtends een shake. En de avond ervoor heb ik al bedacht welke ik ga maken. (Ja, dat doe ik dus. Want dan heb je iets om naar uit te kijken. Die tik heb ik ook als ik ergens uit eten ga. Dan check ik ook vast kwijlend de menukaart 😉 ) De shake wordt er 1 met een theelepel cacaopoeder en een kopje verse frambozen. Er stond niet bij dat het een afgestreken kopje frambozen moest zijn, dus dat doe ik dan ook vast niet. En aangezien ik samenwoon met Mr. Woordgrap himself wordt de humor ook aangepast. “Lekker een broodje eten Nancy? Dat kun je wel shaken!”

Vandaag ga ik hardlopen op de Holterberg met John, op Instagram wereldberoemd als @hardlopendeboer.
Ik heb een route bedacht van ongeveer 20 km met aardig wat hoogtemeters erin. Ben wel benieuwd of ik dit vol ga houden, maar de route biedt op het 11 km punt wel een mogelijkheid om in te korten, dus dat kan ik dan altijd nog besluiten. Ik neem m’n waterrugzak mee en wat noodvoorraad: een appel en een zakje met wat gedroogde vijgen, pruimen en abrikozen. Want vanaf dag 3 wordt ‘licht tot matig zware oefeningen’ aangeraden, maar die geplande 20 km met 250 hoogtemeters vallen niet echt onder de categorie image‘licht tot matig’ dus dan maar iets meer noodvoorraad mee. Vlak voordat we weg gaan neem ik m’n ‘snack’ nog even (ja, die in water oplosbare snack die niet op een kroket lijkt) en een handjevol aardbeien en kersen. Gaan met die banaan! (die mag ik trouwens niet in de 9 dagen, die banaan :-))

Hardlopen met John is niet alleen lopen, maar dat is eigenlijk een dagje uit 🙂 John is namelijk één van de gezelligste hardlopers die ik ken. We stuiteren de Holterberg op en de route is best wel pittig! Maar we imagehouden voldoende pauzes om even te kletsen, van het uitzicht te genieten en te ouwehoeren met de GoPro van John (die samenvatting wordt een kijkcijferhit, ik denk dat NPO1 wel belangstelling heeft om het uit te zenden :-)). Onderweg neem ik af en toe al iets van de noodvoorraad en rond de 11 kilometer zit een behoorlijke pittige klim met bovenaan een uitkijk/schuilhuisje. Daar houden we even pauze, tijd voor mijn appeltje! Want het gaat op zich best prima, maar ik ben wel iets lichter in mijn hoofd, dus wat eten is wel welkom.

John loopt normaal op asfalt en meestal redelijk vlak, dus deze route kan samengevat worden als een ‘trailfeest voor een asfaltbeest’ 😉 In mijn beleving zitten in het laatste deel niet zoveel klimmetjes meer, maar ik heb ongeveer 5 keer gezegd dat dit toch echt het laatste klimmetje wordt… De laatste vier kilometer loop ik aardig leeg en dan merk ik toch wel dat ik minder heb gegeten de laatste dagen. Maar he, we tikken toch lekker de 20 kilometer aan en dat is ook mijn langste afstand sinds tijden weer. Dikke prima dus! John, bedankt voor de gezelligheid!
image

Dag 3 betekent overigens ook dat ik weer gewoon avondeten mag! In het boekje staan wat suggesties en ik ga voor de gegrilde zalm met aardappel, wortel, broccoli en paprika. Goed binnen te houden en ook best veel wat ik mag eten! De rest van de avond weinig bijzonders. Heel af en toe de neiging om iets te eten wat niet toegestaan is volgens het boekje. Chips ligt op tafel en dat ruikt wel heel erg lekker.

En de chocolade komt bijna de voorraadkast uitgewandeld, op zoek naar mij. EAT ME, EAT ME! Maar dat imagedoe ik natuurlijk niet, beste lezers. Ik neem nog een laatste handje fruit, wat kersen en een portie aardBLIJ 🙂

Je raadt het nie – want dit was alweer dag 3!

Tot morgen!