Ik voel me net een oud wijf, op dag 5

Dag 5: 1 augustus! Het is maandag, dus er moet weer gewerkt worden. De titel van deze blog belooft niet veel goeds, maar niets is minder waar (spanning opbouwen he, lezers trekken, leuke titels bedenken). Ik voel me verder prima, maar omdat ik zoveel water drink, moet ik ook continu naar de wc. Dus ik lijk op zo’n bus bejaarden bij een tankstation, die allemaal in de rij staan voor de toilet. Tot zover de spannende inleiding…..FullSizeRender-6

6.10 uur: opstaan! Ik heb bedacht dat ik ga hardlopen. En zoals mijn moeder dan  vaak zegt “wat e in de kop hef, hef e niet in de konte” (voor mijn niet  Sallandse lezers: teletekst pagina 888 doet wonderen). Dus ik neem de voedingssupplementen in en ik eet even snel een appeltje. De Aloë Vera Gel en de shake laat ik wachten tot na de training. Ik ben om kwart over 6 ’s ochtends nog niet toe aan neus-dichtknijp-gedoe. Het liefst wil ik vandaag een paar intervalletjes doen, maar ik heb natuurlijk zaterdag al pittig gelopen en gisteren kort gefietst. Ik ga van start en de eerste paar km voelen zwaar in mijn benen. Geen intervallen, die doe ik woensdag wel. Na een paar kilometer kom ik er eigenlijk best wel goed in. Wel grappig om te merken dat je met alleen een appeltje op, ook prima kunt hardlopen. Dus ik loop nog even lekker door en kom op 11 km uit. Wel weer een strijd met die rotganzen in het Vletgoorpark. Ik neem voor helemaal niemand een omweg, maar voor die ganzen maak ik een uitzondering. Staan ze weer naar mij te blazen, enge beesten. FullSizeRender-7

Half 8 ben ik weer thuis. Direct maar even die Aloë Vera gel naar binnen werken. Snel douchen en dan kan ik het weer even shaken. Ik besluit de shake voor de middag vast te maken. Op zich kun je heel goed de shake met water maken en hoef je dus alleen het poeder mee te nemen. Maar ik vind fruit er in veel lekkerder, dus ik maak hem vast met bosbessen. Naast de shake sleep ik een appel, kiwi en een bakje rauwkost mee in mijn eettas. Voor nu maak ik de shake weer met bevroren kersen en gember, want dit is inmiddels mijn favoriet.

Op het werk zijn de collega’s benieuwd hoe het mij is vergaan sinds vorige week donderdag.Dus ik geef even een korte samenvatting. “Wie wil er nog iets uit de keuken hebben?” Normaal bedel ik dan om koffie. Liefst een grote bak. Maar nu zeg ik “ja, heerlijk. Kopje heet water!” Ik geloof mezelf al bijna 🙂

Maar even over die thee gesproken he. Want ik drink dus normaal bijna altijd koffie. Dus ik ben niet zo bekend met het fenomeen van labeltjes aan je theezakjes. Wat een dom, mindfulness gezwets staat er op sommige labeltjes. Deze ook: ”even helemaal niets’. Hoezo, helemaal niets? Stond om 6 uur op, liep een uur FullSizeRender-5hard, ben de hele dag druk aan het werk, daarna door na een verjaardag en nu om kwart voor 12 typ ik mijn blogje. Zit niet zo dom te zwetsen met je helemaal niets 😉 Dus jullie voelen hem aankomen: wie bedenkt er samen met mij leuke spreuken op die labeltjes? Ik heb er al 1 zelf bedacht: THEEk a break. Vond ik best goed bedacht. Maar kan ook zijn omdat ik nu moe ben natuurlijk.

Goed. Even verder met de orde van de dag. Dagje werken gaat lekker snel voorbij. Mijn meegenomen shake is nog lekker koud dankzij de koeltas en de ijsklontjes die ik er in had gedaan. Mijn ‘snack’ wordt weer uitgelachen, want hij lijkt nog steeds niet op een kroket. En mijn meegenomen eten gaat allemaal op, maar was wel voldoende. Ik begin te wennen aan een licht hongergevoel. Normaal word ik chagrijnig als ik honger krijg, maar ik heb m’n collega’s er nog niet over horen klagen 🙂

Ik haal Harm op van z’n werk en thuis gaat restaurant Gerritsen-Dijkman snel aan de slag. Vandaag FullSizeRender-8aardappels met kipfilet, sperziebonen en broccoli, op smaak gebracht met balsamicoazijn. Door Harm op smaak gebracht met Curry, dat werkt ook. En er mocht een handjevol cashewnoten over heen. Gelukkig heb ik hele grote handen 😉

Schoonzus Diesje is jarig, dus op naar de verjaardag. Wil je slagroomtaart of monchoutaart? Doe mij maar niets, die lijkt me lekker 🙂 De familie weet dat ik de C9-kuur volg, dus er zijn inkopen gedaan. Volgens mij waren alle snacktomaten en komkommers opgekocht, want ik had niets te klagen over de hoeveelheid rauwkost voor mijn neus. Na twee glazen heet water voor de thee, volgden er nog drie glazen koud water. Afgewisseld met komkommer, tomaat, tomaat, komkommer en een stukje komkommer en tomaat heb ik me wel vermaakt op de verjaardag 🙂 De taart, chips en toastjes zagen er lekker uit, maar die neem ik de volgende keer wel weer.

 

FullSizeRender-9Goed. Bedtijd. Morgen dag 6, dus dan mag ik mezelf weer meten en wegen. Peentjes zweten….. ik ben benieuwd!

Tot morgen!