Heb ’t LEF eens…

Ergens vorig jaar juli had ik vakantie. En vakantie betekent tijd om nieuwe plannen te bedenken. Dus bedacht ik me dat ik graag aan de Roparun mee zou willen doen: de bekende estafetteloop van Parijs naar Rotterdam. Dus: oproep geplaatst op Facebook wie dat nog meer leuk leek. Een paar mede-enthousiastelingen melden zich. Maar goed, vakantie voorbij. Weer aan het werk en genoeg andere loopjes in het vooruitzicht, dus het idee ook maar laten varen om een team samen te stellen.

12573736_792394320895153_5849928870879354166_n

Tot ik begin januari ineens een appje kreeg. Er was een plek vrij gekomen bij Team Lef uit Raalte. Of ik misschien belangstelling had als loopster. Eerste reactie: JA! Maar goed, he. Even nadenken. Verstandig zijn. Overleggen. En uiteindelijk gewoon op mijn 1e enthousiaste reactie afgegaan: JA! Want het kost natuurlijk wel wat tijd en moeite. Maar ja, zijn de dingen die je ECHT leuk vind om te doen, niet juist die dingen waar je meer energie van krijgt? Bij mij werkt dat in elk geval wel zo. Want ik houd van sportieve uitdagingen, beetje je eigen grens verleggen, een marathon lopen omdat het kan. Nou ja, dat soort dingen.

Dus 1,5 marathon lopen in 48 uur, opgeknipt in diverse etappes klinkt als een fantastische uitdaging! En hoe mooi is het als je dit kunt doen, terwijl je geld inzamelt  voor het goede doel. Het motto van de Roparun is  “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”..

Ik vind het een groot goed dat ik zo gezond ben, dat ik dit soort fysieke uitdagingen ook aan kan gaan. Dus ik zet mijn gezonde lichaam graag in voor die mensen, die dat zelf niet meer kunnen.  Inmiddels heb ik afgelopen vrijdag ruim 30 nieuwe mensen leren kennen, die allemaal het avontuur aan gaan, voor de 1e, 2e, 3e ,4e of sommigen zelfs al voor de 5e keer.  (Team Lef doet al voor de 5e keer mee en dit jaar voor het eerst met 2 teams). Erg leuk om de enthousiaste verhalen te horen!

Dus ik ga de komende maanden flink spammen over de Roparun op Twitter (volg @LefRaalte), Facebook (volg Team Lef) en Instagram (volg teamlef). Maar allemaal voor het goede doel natuurlijk: zoveel mogelijk geld inzamelen 🙂