Harm Holt in Raalte

Zoals beloofd: van Hardlopen in Hoarle naar Rennen in Roalte. Of jullie allemaal minimaal drie keer in de lach zijn geschoten weet ik niet. Maar ach, met 70 likes op Facebook doen we het er voor hoor. Nu ik mijn energie niet kwijt kan in het hardlopen, kan ik me uitleven in een wekelijks verhaaltje. Bovendien is het vrij vermakelijk om Harm ‘te interviewen’ vooraf en na afloop van een loopje. Dus als ik het al vermakelijk vind, houden we vast een handjevol fans van ‘Harm Holt’ over.

Harm Holt – de voorbereiding
Vorige week kwamen we erachter dat er wat kledingstukken ontbraken in Harm’s kast. Inmiddels is er een lange tight, een compressieshirt met lange mouwen en een trainingspak aangeschaft. Het compressieshirt is nog onderweg, de rest ligt inmiddels in de kast. Alleen nog geen foto gemaakt van het trainingspak, dus jullie moeten nog een week in spanning afwachten. Ik snap dat de spanningsboog wel erg hoog wordt zo. Maar houd vol.

Deze keer op zaterdagavond dus geen vraagtekens over de kleding, want dat is geregeld. Ik lees een berichtje voor aan Harm. Zondag. Code geel. Rukwinden. Zuidwesterstorm. Deze weersvoorspelling zorgt voor trek in bitterballen bij Harm. Even een goede bodem aanleggen 🙂

Sunday – Runday
Zondagochtend als we wakker worden, regent het. Keihard. Echt keihard. “Gadverdamme” zegt Harm. “Ik heb geen zin. Anders had ik lekker de Tafel van Kees kunnen kijken”. (noot van de redactie: Tafel van Kees, tv-programma op zondag bij Fox Sports met Kees Jansma. Lievelingsprogramma van Harm op zondagmorgen. Met joggingbroek aan op de bank). Maar helaas, geen Tafel van Kees, maar om 10.00 uur aan de bak in Raalte.

Om 10.00 uur is dus de start en we komen om 09.45 uur aan kakken. Zou helemaal niets voor mij zijn, maar Harm vindt het een mooie timing. Eerst nog even het nummer ophalen, want vorige week hadden we dus niet het klassementsnummer opgehaald. Maar het blijkt nog niet helemaal goed in de lijst te staan. Mark Dijkman uit Holten staat in de lijst. Dus in Berlijn gaat Harm als Mucayit door de straten, deze keer als Mark. Maar gelukkig wordt er wat gezocht in de papieren en krijgt Harm het nummer, waarmee hij alle loopjes kan gaan doen. Nummer 354. Onthouden dus, lieve mensen.

“Kom, we moeten opschieten” zeg ik. “Doe maar rustig”, zegt Harm, “ik heb nog 10 minuten. Even m’n Speedcrossjes aan”. Daarna nog even naar de wc, trainingspak uit, warmlopen hoeft niet en vijf minuten voor de start wandelt Harm naar het startvak. Ja, zo kan het natuurlijk ook en ik moet er wel om lachen. Categorie ‘doe niet zo moeilijk, ik ga gewoon lopen’.

Harm Holt – DE RACE

Het heeft zo z’n voordelen, laat aan komen lopen. Want deze keer sta ik niet met m’n snufferd vooraan in het startvak. Ik sta redelijk achteraan, dus nadat om fullsizerender-3810.00 uur het startschot klinkt, kan ik aan mijn inhaalrace beginnen. Ik denk nog even aan Max Verstappen. Als hij van de 16e naar de 3e plek kan, moet mij dat toch ook lukken, we benaderen onze sport tenslotte beide erg professioneel 🙂

In de 1e bocht betekent dat direct ‘stroekie doeken’ en daarna lopen we langs het water. De eerste 2 kilometer ben ik druk met mensen inhalen. Vervolgens kak ik in vanaf een kilometer of 5 in, waardoor ik weer wordt ingehaald. Briljante starttactiek heb ik dus nog niet te pakken. Dat inkakken is wel vrij toepasselijk, want we lopen in het begin door een ondergescheten weiland vol koeienvlaaien. Shit happens zullen we maar zeggen.

Het parcours gaat rondom kasteel ’t Reelaer en we lopen redelijk veel in het bos, veel leuke crosspaadjes. Paar keer een eikel op m’n kop en verder vooral druk met eikels en takken ontwijken. In het bos is het goed te doen en lopen we lekker beschut. Maar buiten het bos was het wel wind vangen voor gevorderden vandaag. Ergens onderweg vang ik nog een gesprek op tussen een Ajax-supporter en een andere loper. De Ajax-supporter komt voorbij en pocht dat ‘ze’ vanavond bovenaan staan. Alsof hij wist dat ik voor Feyenoord ben of zo. En dan haalde hij me ook nog eens in. Ik heb m’n doel voor de volgende keer al te pakken 🙂

Na ongeveer 52 minuten wind vangen en eikels ontwijken kom ik over de finish, waar de altijd enthousiaste speaker Henk Borgmeijer de lopers binnen haalde.

Harm Holt – Samenvatting

Moraal van dit verhaal: ik heb er langer over gedaan dan vorige week. Maar goed. Het waaide ook flink vandaag, dus dat moet kunnen. En in de categorie mannen tot en met 39 jaar ben ik 60e geworden! Super goed! (van de 61 overigens. Maar dat verklap ik niet). Ik ben van de laatste plek af. En tijd boeit me verder toch niet.

fullsizerender-39Verder weer wat bekende gezichten gezien. Ik heb Danny en Aniek weer gespot en nog wat mensen van Team Lef. Ook Niek en zijn vader Hans waren van de partij en die gaan we ook vast vaker zien, aangezien Niek ook het klassement loopt, maar dan op de 5 km.

Na afloop hebben we weer een bakje koffie gedronken bij schoonmoeder Sjanne. Deze week was ik wel weer in het zwart, maar nu zonder baard. “Veurige wekke had ie nog twee voesjes in de luch, noe 1 vinger”. Tot zover de wedstrijdanalyse van Sjanne.

 

 

Van Rennen in Raalte naar Moe worden in Marienheem. Volgende week zondag. 10.00 uur. Ik kan me voorstellen dat u ondertussen fan bent geworden van Harm. Op dit moment zijn er nog geen shirts met ‘Harm Holt’ verkrijgbaar. Kwestie van tijd natuurlijk. Spandoeken worden door Harm wel enorm gewaardeerd. Maar gewoon ouderwets ‘hup Harm’ roepen als u langs de kant staat is ook goed. Ik ben ondertussen bezig met de statuten voor de fanclub. Zolang er geen leden zijn ben ik voorzitter, secretaris en penningmeester tegelijk, zodat Harm zich kan concentreren op de voorbereidingen van zijn volgende loop. Op tijd komen. Warmlopen. Dat soort zaken 😉

Tjooooooooooow, tot de volgende keer!