4 mei , 2016

#eetNancyeet

Eten (het werkwoord) is het proces van het tot zich nemen van voedsel. De term eten (het zelfstandig naamwoord) wordt ook gebruikt voor de substantie die gegeten wordt. Mensen en dieren dienen geregeld voedsel tot zich te nemen om er energie en bouwstoffen voor het lichaam uit te halen. De aanleiding is meestal een gevoel van honger.

937daa803f7249e4879b4860c52b3061Tot zover de wetenschappelijke uitleg van Wikipedia over eten. Want laten we eerlijk zijn: het proces van het tot zich nemen van voedsel klinkt helemaal niet leuk. En ‘de substantie die gegeten wordt’ ook niet. Terwijl eten zo leuk is. Er schijnen mensen te zijn, die denken dat eten bijzaak is in het leven. Is bij mij niet zo. Via #eetnancyeet deel ik graag wat ik eet. Want ik kan oprecht uitkijken naar eten. Verheug me ’s avonds als ik ga slapen, al op het ontbijt van de volgende dag. Ik heb zelfs een aparte eettas mee na het werk. Een grote picknicktas. Met koelelementen. En tien Tupperware bakjes om al dat eten mee te nemen. Ik maak geen grapjes, ik ben bloedserieus. Want he, we hebben het wel over eten! Collega’s treffen mij dus vaak blij aan rond half 11 (jeeej, tussendoortje!!) of tussen 12.00 en 12.30 uur, want dan is het lunchtijd. En wat een teleurstelling als het dan weer op is…. 😉 Regelmatig krijg ik de vraag of ik die bak sla helemaal alleen op kan, of dat ik voor alle collega’s salade meegenomen heb. Of de vraag of mijn konijn misschien is overleden en ik al zijn rauwkost op eet. Been there, done that. Ik kan dat allemaal alleen op 🙂

f5de0ed10b3236f781480422e18e03d0
Eten koken vind ik dus ook erg leuk. Alleen ik ben niet zo creatief dat ik dat allemaal zelf bedenk. Er zijn zoveel leuke foodblogs online en veel kookboeken te vinden, dus waarom zou ik mijn lieflijke hersens nog verder kraken als daar alles al bedacht wordt? Maar ik vind het wel leuk om te vertellen welke recepten ik uitgeprobeerd hebt, of wat favorieten zijn. Dus ik deel hier mijn tips, mijn favoriete eten. Maar via #eetNancyeet deel ik natuurlijk ook mijn mislukkingen, want het is ook best leuk om te zien hoe iemand anders zijn maaltijd verprutst :-). De pagina is nog ‘under construction’, want ik ga het nog netjes indelen in ontbijt, lunch, avondeten, baksels etc. Maar het begin is er!

 

Weblogs & kookboeken

 

Favoriete recepten

Zoete aardappeltortilla
image
XL Bruschetta met serranoham
image(als lunch heel lekker met ciabatta. En dan niet delen, maar alles zelf opeten natuurlijk ;))
 Biefstuksaladeimage
 Asperge-krielsaladeimage  Loempiataart
image
  Gevulde oranje paprika

image(lekker met gerookte zalm er door!)
Mexicaanse wraptaart
image
 Kip teriyaki met groentenIMG_3737  Boeuf Bourguignon
IMG_1372
 Watermeloen-feta-munt-salade
IMG_9085
Wrap met zalm en avocado
IMG_2740(ook lekker met spinazie en ei)
 Bietensalade met feta en appel
bietensalade
 Mueslirepen Chicks love Foodmueslirepen    

Peer-kaneel-havermuffins van
Chicks love foodimage(recept volgt!)

Chocotaart met frambozen en dadelsIMG_0189 Rogge-ontbijtkoekIMG_1312
 Bananenbrood IMG_1882 Bananabread chocolat chip-muffins
IMG_1379
(en dan in muffinvorm. Receptje uit kookboek zoek ik nog even op)
 Nancy’s Donders Lekkere Toetje
IMG_2881(beschrijving volgt :-))


Toetjes in de categorie ‘calorieën tel je niet, die eet je op’ 🙂

 Semifreddo met witte chocoladeIMG_9612 KitKat/M&M taart
IMG_1542
Snickerstaart
IMG_8091
Soesjestaart met chocolade en slagroom
IMG_7686