Van ‘Did not finish’ via ‘Did not start’ naar ‘ZwemNancyFiets’

“He Nancy, jij zou toch meedoen aan de Halve Marathon in Enschede?” “Ja, maar soms moet je verstandig zijn…”

IMG_1988

Drinken en een mond vol suikerbrood: wat ga ik doen… Stoppen of toch doorgaan?

Dat viel de afgelopen weken alleen niet mee. Zaterdag 12 maart deed ik mee aan de Salland Trail. 50 km was het plan, het werd alleen mijn 1e DNF. Voor de niet-hardlopers onder ons: DNF is Did Not Finish. Kortom: eerder uitstappen dan je eigenlijk van plan was. Op Facebook heb ik daar al wat over gezegd, dus dat zal ik hier niet herhalen. Dat uitstappen deed ik overigens precies op de helft, na 25 km. Waardoor ik alsnog op de lijst met uitslagen verscheen, maar dan bij de 25 km Salland Trail. Ach, een WGMDODH-tje: Wel Gefinished Maar Dan Op De Helft. Het is maar hoe je het bekijkt :-). Dat uitstappen vond ik op het moment zelf vreselijk moeilijk, maar achteraf erg blij dat ik dat gedaan heb. 4 traantjes en drie kopjes koffie doen wonderen. En ik was eigenlijk nog trotser op mezelf, dan als ik die 50 km wel had gelopen.

IMG_2019

In de week na de Salland Trail dus niet gelopen, een keer gemountainbiked en mezelf twee keer om half 7 uit bed geschopt, zodat ik op tijd in het zwembad lag. Twee keer 80 baantjes volgens Nancy’s Slome Schoolslag. En voor iemand die niet vaak zwemt is 80 baantjes best ver hoor…

Maar toen was het vrijdagmorgen 18 maart. Toch nog behoorlijk plotseling overleed papa, na een moeilijke periode sinds eind november 2015. Over hoe ineens de grond onder je voeten weg zakt en niets meer belangrijk lijkt. Een heftige week volgde met veel tranen, maar gelukkig ook met een lach vanwege de mooie herinneringen. Juist in die week had ik zin om te gaan lopen, om de kop leeg te rennen. Maar bewust niet gedaan. Behoorlijk wat slapeloze nachten, dus even rustig aan doen en maar gewoon de dagen door komen.

Running is my therapy
De dag na de crematiedienst van pa ging ik weer lopen. “Running is my therapy” zei ik al op Instagram. Want ieder z’n uitlaatklep, maar als je graag hardloopt, is dat zo’n fijne manier om jezelf wat af te leiden. Letterlijk je kop leeg rennen, omdat je op een gegeven moment niets anders doet dan de ene voet voor de andere zetten en je nergens anders meer aan denkt.

Ik voelde mijn enkel niet meer en knalde er dus lekker op los. In 11 dagen liep ik 112 kilometer. Soms alleen, of op de baan, tijdens de 1e editie van de #vrimihaloda (VrijdagMiddagHardloopDate) of met Team Lef. Achteraf iets te enthousiast de kilometers weer opgebouwd dus. En misschien had ik iets verstandiger moeten zijn, maar als iets zo’n fijne uitlaatklep is, dan zakt mijn verstand toch een aardig eindje weg heb ik gemerkt.

IMG_2121IMG_2178IMG_2224IMG_2264

IMG_2300

IMG_2335

IMG_2348

 

 

 

 

 

#zwemNancyzwem en #fietsNancyfiets

Vorige week zondag heb ik nog wel de 10 km IJsselloop gelopen en een PR gelopen. Alleen zondagavond moest ik toegeven dat de enkel, die weer iets aan het zeuren was in de week ervoor, alleen maar meer aan het zeuren was. Zeuren = eigenlijk wel echt pijn deed. Dus deze week niet hardgelopen en woensdag maar zo verstandig (daar heb je hem weer!!) geweest om de Halve Marathon van Enschede te cancelen. Want over vier weken staat de RopaRun voor de boeg en dan wil ik toch wel heel graag fit zijn…. Inmiddels ben ik twee zwemsessies en vijf fietsritjes verder, dus er gaat weer een wereld voor mij open 🙂
IMG_2550IMG_2595IMG_2578

 

 

 


Wist u dat:

  • fietsen met een fietsbroek een stuk fijner is als met een hardlooptight…..
  • een racefiets een binnenblad en buitenblad heeft en je dan veel lichter de Motieweg op kan. Schijnt. Moet ik dus nog ontdekken 😉
  • met hardloopschoenen in de pedalen van een racefiets niet heel erg fijn is
  • ik met mijn schoolslagje tussen de BorstCrawlBoys nog niet verzuip
  • ik dus net Stef Stuntpiloot ben tussen alle zwemprofs en snelle Henkies op de racefiets

Nou ja, al met al genoeg input voor een volgend blogje over mijn leven als amateur zwemster en amateur fietsster dus, haha…..

To be continued….