Dag 1 van Nancy’s grote schoonmaakactie

Donderdagmorgen 28 juli, om 07.00 uur. Bij de C9-kuur zit een boekje waar je gegevens van jezelf in kunt vullen. Op dag 1, dag 3, dag 6 en aan het einde van de kuur kun je jezelf wegen en meten (taille, heup etc). Dus om 07.00 uur maar begonnen met dit ritueel. Om half 8 drink ik mijn 1e glas Aloë Vera Gel. Vies? Lekker? Nee, lekker kun je het zeker niet noemen. Het smaakt wat IMG_0124bitter, maar ook wat zeepsopachtig of zo. Een smaak die ik niet goed kan omschrijven, maar ik krijg er wat rillingen van. Maar goed, niet zeuren. Gewoon opdrinken #endoor. En ik was daarna nog wel in staat om een glimlach op m’n gezicht te krijgen, dus zo erg was het nog niet 😉

Door deze kuur ben ik alleen hartstikke op tijd klaar. Want normaal sleep ik van alles mee na het werk qua eten. En mijn ontbijt klaarmaken is ook een festijn op zich. Maar ja, dat hoef ik nu allemaal niet te doen, dus zat ik ineens en half uur eerder op mijn werk en viel mijn collega bijna van z’n stoel 🙂

Tijdens de kuur mag je ook geen koffie drinken, maar daar was ik al een paar dagen daarvoor mee gestopt. Gaat me wel prima af tot nu toe. Rond half 11 neem ik een ‘snack’. Bij een snack denk ik aan een kroket of kaassouflé, maar deze snack lost op in water. Kinderachtig he 😉 Een glas water met vezels dus. Anyway, het zorgt er voor dat ik geen honger heb. Rond de middag zelfde recept als ’s ochtends. Eerst wat voedingssupplementen en 20 minuten later een glas Aloë Vera gel. Niet nadenken, gewoon opdrinken. En ik mag (hoera!) ook een shake.

De middag kom ik eigenlijk best goed door, valt me helemaal niet tegen. Ik heb wel wat honger en gevoelsmatig word ik iets lichter in mijn hoofd. Maar ik kan me qua werk prima concentreren. Voor de zekerheid had ik de halve koelkast meegesleept en had ik een appel, kiwi, 1,5 perzik en nog een bakje rauwkost met komkommer, tomaatjes en paprika meegenomen. Maar ik heb alleen de perzik maar opgegeten. (Je mag tijdens de C9 een bepaalde lijst met groenten en fruit eten, alleen dan wel met enige mate. Staan gelukkig veel groenten en fruit op, die ik normaal ook graag eet, dus geen straf voor mij).

ETEN – ETEN – ETEN
1 ding valt me wel op: overal zie ik eten! Op Instagram blijk ik enorm veel mensen te volgen die de meest goddelijke eetfoto’s posten. Logisch op zich, want dat vind ik normaal erg interessant. Maar nu valt het me extra op dat ik allemaal foodies volg. Verder zie ik overal eten in. Ik pak de Tubantia op het werk. Op de voorkant een enorm artikel over donuts in Oldenzaal. Met plaatjes. Kwijl. Terwijl ik naar huis rijd, zie ik de McDonalds en KFC. Slaat op zich nergens op, want ik rijd daar iedere dag langs als ik naar huis rijd. En terwijl ik daar langs rijd, zie ik op een reclamezuil een reclame van Unox Soep staan. Kortom: mijn brein is mij aan het uittesten. Maar ik trap er niet in hoor 🙂

I like to move it, move it
Bij thuiskomst staat Mikkie zoals iedere dag te bedelen om eten. Ik heb nog even geprobeerd om haar Aloë Vera gel aan te smeren, maar de belangstelling was toch groter voor brokjes 😉

Ondertussen voel ik me nog steeds wel prima eigenlijk, dus ik sta zelfs vrolijk gebakken aardappeltjes en hamburgers te bakken voor Harm, zonder dat ik daar zelf zin in heb. Want he, ik heb nog heerlijke Aloë Vera Gel die op me staat te wachten.

Op dag 1 en dag 2 wordt aangeraden om licht intensieve beweging te doen. Bijvoorbeeld een rustige wandeling van een half IMG_0130uurtje. Maar ja, weet je wat het is. Ik vind wandelen lang niet zo leuk als hardlopen. Dus ik besluit een lekker appeltje te nemen (normaal eet ik een appel gewoon op. Maar inmiddels heb ik dus echt ZIN in een appel) en te gaan hardlopen. Ik merk snel genoeg of het goed gaat en anders maak ik er een klein rondje van. Maar eenmaal onderweg gaat het wel goed, dus ik maak de ronde wat groter. 9 km op de teller en ik heb zelfs nog wat tempowerk gedaan. Tsjakkaaaaaa!

Nou. Goed. Tot zover dag 1. Niets te klagen eigenlijk. Al verheug ik me wel knetterhard op een stukje chocolade. Ach, voordat je het weet is het 6 augustus.

TOT MORGEN!

(Niet interessant? Hang op, klik weg, bel uw bank….)